Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Συναισθήματα

Σχολιάστε


Η αλήθεια είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τα εξωτερικά γεγονότα και μια ακόμη αλήθεια είναι ότι πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα εξωτερικά γεγονότα για να αιτιολογήσουμε αυτό που νιώθουμε.

Όταν έχουμε ορμή μέσα μας ένα αρνητικό γεγονός η μια κατάσταση που μας δυσαρεστεί την χρησιμοποιούμε σαν πηγή δύναμης και μπαίνουμε στη δράση προκειμένου να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε και ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι μας αξίζουν.

Όταν λείπει όμως αυτό το καύσιμο της ορμής  από μέσα μας  τα ίδια γεγονότα τα χρησιμοποιούμε για να αιτιολογήσουμε την αδυναμία μας και να μείνουμε παθητικοί αφήνοντας τον έλεγχο του τιμονιού της ζωής μας.

Δεν είναι λοιπόν τα γεγονότα που ευθύνονται για το πως νιώθουμε αλλά η στάση απέναντι σ αυτά. Καθοριστικό όλο στη στάση μας παίζει η αυτοεκτίμηση μας. Οσο περισσότερο εκτιμάμε τον εαυτό μας τόσο περισσότερο αγαπάμε τη ζωή και όσο περισσότερο αγαπάμε τη ζωή τόσο περισσότερο συνδεόμαστε μ αυτή με βαθιές ρίζες δίνοντας στον εαυτό μας όλα αυτά τα συστατικά που του χρειάζονται για να αναπτυχθεί και να απλωθεί.

Η ορμή έρχεται από την αυτοεκτίμηση και η αυτοεκτίμηση έρχεται από τον αυτοσεβασμό. Ο αυτοσεβασμός είναι από τους μεγαλύτερους θησαυρούς που έχουμε και τον σπαταλάμε όταν περιμένουμε την επιβεβαίωση και την αγάπη απ έξω νιώθοντας αβέβαιοι για το ποιοι είμαστε.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία …

Σχολιάστε