Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Ρόλοι που παίζουν οι άνθρωποι


Κάποιοι για να προστατεύσουν τα ευάλωτα συναισθήματα τους και να τραβήξουν την προσοχή των άλλων πολλές φορές αναπτύσσουν το ρόλο του θύματος. Το θύμα στέλνει το μήνυμα, αχ εγώ ο καημένος δεν τα καταφέρνω φρόντισε με !! Ετσι αγκιστρώνεται σε κάποιον που θα τον σώσει και θα τον περιποιείται, και έτσι θα κερδίσει μια δυναμική προστασία για το αδύναμο κομμάτι μέσα του. Δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της ζωής του επειδή αισθάνεται ανήμπορος και ανίσχυρος. Αισθάνεται ότι η ζωή του είναι πέρα από τον έλεγχο του και κατηγορεί τους άλλους για ότι του συμβαίνει. Κατηγορεί τους γονείς του, την παιδική του ηλικία, την κακοτυχία του, το σύστημα και πιστεύει ότι για ότι του συμβαίνει φταίει κάποιος άλλος. Ο καημένος είναι τόσο ανήμπορος αλλά αποφασισμένος να μείνει γαντζωμένος σε κάποιον άλλο γιατί μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει. Αν κάποιος προσπασθήσει να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του τότε εκείνος θα βρεί εκατομμύρια δικαιολογίες για το ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Σε κάθε θύμα αντιστοιχεί και ένας σωτήρας που τον κρατάει γαντζωμένο. Ο σωτήρας είναι κι αυτός ένα θύμα αλλά μεταμφιεσμένο. Ο σωτήρας προτιμά να ασχολείται με τα προβλήματα των άλλων παρά με τα δικά του. Αποδυναμώνει το θύμα γιατί θέλει να είναι χρήσιμος. Αν πιστεύεις ότι κάποιος δεν μπορεί να τα καταφέρει χωρίς εσένα τότε καλό θα είναι να ψάξεις το σωτήρα μέσα σου. Το θύμα έχει ένα μυστικό συμβόλαιο με το σωτήρα του που λέει: θα σε προσέχω αρκεί να με χρειάζεσαι και να εξαρτάσαι από μένα.
Οταν κάποιος αποκτήσει τη γνώση και αναλάβει την ευθύνη της ζωής και των συναισθημάτων του τότε παύει να παίζει ρόλους, βλέπει την απεριόριστη δύναμη που υπάρχει μέσα του και τη δύναμη αυτή μπορεί να τη δεί και στα μάτια των ανθρώπων γύρω του, ακόμη και στα μάτια εκείνων που δεν πιστεύουν ακόμη στον εαυτό τους. Οταν μπορείς να δεις τη δύναμη των άλλων τότε επικοινωνείς με την αλήθεια τους που υπάρχει μέσα τους, και τους θυμίζεις τη δύναμη τους. Κάθε φορά που το κάνεις αυτό βρίσκεσαι στο κέντρο της δικής σου δύναμης, στο κέντρο της μεγαλύτερης δύναμης, στο κέντρο της αγάπης.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.