Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Σεμινάριο » Η Νοημοσύνη Της Καρδιάς »

Σχολιάστε


safe_image

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το να επικοινωνούμε αρμονικά με το περιβάλλον μας και να είμαστε αληθινοί και αυθεντικοί.

Η λέξη επικοινωνία περιέχει τη λέξη κοινωνία κι αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία δεν είναι μόνο μια απλή ανταλλαγή πληροφοριών, επικοινωνία σημαίνει να μπορείς να ακούς τον άλλο με όλη σου την καρδιά, να του επιτρέπεις να εκφράζει ολόκληρο τον εαυτό του χωρίς να θίγεσαι από αυτό και επίσης να μπορείς να εκφράσεις κι εσύ στον άλλο αυτό που είσαι, αυτό που πιστεύεις και αυτό που σκέφτεσαι.
Τι γίνεται όμως όταν τα πράγματα στην επικοινωνία μας δεν πάνε καλά ?
Τι συμβαίνει όταν ένα στέλεχος μιας επιχείρησης δεν μπορεί να επικοινωνήσει τα μηνύματα του στους πελάτες του ή στους υφισταμένους του? Πως διαχειριζόμαστε μια κρίση στην οικογένεια ή στην δουλειά μας, τι κάνουμε όταν όλα καθυστερούν ή δεν εξελίσσονται όπως θέλουμε ? Πως μπορούμε να συναισθανόμαστε τι θέλουν οι άλλοι ? Πως ελέγχουμε τους φόβους που μας πλημμυρίζουν?
Πολλοί άνθρωποι όταν επικοινωνούν δεν είναι στο παρόν, στο εδώ και τώρα , αλλά μέσα από τις συναλλαγές του παρόντος ξαναφέρνουν στην επιφάνεια τα τραύματα του χθες και έτσι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μια κουβέντα χωρίς να νιώσουν θύματα η να μη θυμώσουν. Αυτό συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν τρεις υπο-προσωπικότητες: ένας Γονέας, ένας Ενήλικας και ένα Παιδί. Έτσι λοιπόν όταν βρισκόμαστε μπροστά σε κάποιον τα τρία αυτά κομμάτια μας επικοινωνούν με τα τρία κομμάτια του άλλου. Αυτό μοιάζει περίπλοκο , αλλά τελικά δεν είναι γιατί η γνώση που θα αποκτήσουμε μέσα από το σεμινάριο » Η Νοημοσύνη της Καρδιάς» θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε και να απλοποιήσουμε τα πράγματα, μια για πάντα.
«Πιστεύω βαθιά μέσα μου πως η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται από την ποιότητα της επικοινωνίας μας».
Μέσα από απλούς και κατανοητούς τρόπους θα μάθουμε να επικοινωνούμε χωρίς τριβές. Θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτές τις ιστορίες που διαρκώς επαναλαμβάνονται στη ζωή μας. Θα σταματήσουμε να παίζουμε ρόλους και παιχνίδια και θα μεταφέρουμε τον εαυτό μας στον κύκλο των νικητών.

Αλλά στο σεμινάριο μας δεν θα σταματήσουμε εδώ…
Με απλά και κατανοητά λόγια , θα αντιληφθούμε όλοι τι είναι η Συναισθηματική Νοημοσύνη, πως εφαρμόζεται στην πράξη και πως μπορείς να αντιλαμβάνεσαι , να εκτιμάς και να εκφράζεις συναισθήματα. Θα μάθουμε με ειδικές βιωματικές ασκήσεις να διαχειριζόμαστε τα “κρυφά δεδομένα” πίσω από το κάθε συναίσθημα και να βρίσκουμε τρόπο για τον έλεγχο των φόβων, του θυμού και της θλίψης.
Τέλος, θα αποκτήσουμε την ικανότητα να κατανοούμε τα μηνύματα που μας στέλνουν τα συναισθήματα μας έτσι ώστε να μπορούμε να δώσουμε στο συναίσθημα μια δημιουργική κατεύθυνση, μετατρέποντας, για παράδειγμα, την απογοήτευση σε διάθεση για δράση.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι το πως να αποκτήσουμε τη συναισθηματική εξυπνάδα που απαιτείται προκειμένου να ζούμε την κάθε μας στιγμή με αγάπη κέφι και ενθουσιασμό πραγματοποιώντας τα όνειρα και τις επιθυμίες. Να γίνουμε αυτό για το οποίο έχουμε προοριστεί να είμαστε: κοινωνικά ισορροπημένοι, εκδηλωτικοί και πρόσχαροι, ελεύθεροι από φοβίες και σκέψεις άγχους,ικανοί να αφοσιωθούμε σε ανθρώπους και σκοπούς συμιπονετικοί και τρυφεροί στις σχέσεις μας και ηγέτες της ζωής μας.

Ας μην χάνουμε λοιπόν άλλο χρόνο καθηλωμένοι από τα προβλήματα.
« Ας δημιουργήσουμε καταπληκτικές ζωές»

Το σεμινάριο θα γίνει στο Ρέθυμνο στο Ξενοδοχείο Τheartemis Palace, Eμμ. Παρτάλιου 26.
Σάββατο 6/4/2013 : 17:00 εως 21.30
Κυριακή 7/4/2013 : 10:00 έως 19.00
Για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε μαζί μας
στα 21 11 848328 η 6947612739 η στο mail myorama@hol.gr

Γιώτα Σούσουλα
Σύμβουλος ανάπτυξης ανθρώπινων δυνατοτήτων

Ελενη Τσάκωνα
Μanager my ORAMA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s