Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Ο καθένας θα πιει τόσο όση είναι και η δίψα του (μέρος δεύτερο)

Σχολιάστε


Γιορτή του φωτός και των Αγιασμένων νερών η σημερινή, Κατά τις ευαγγελικές περικοπές στις αρχές του 30ου έτους της ηλικίας του Ιησού, ο Ιωάννης (ο Πρόδρομος), γιος του Ζαχαρία και της Ελισάβετ, ο επιλεγόμενος στη συνέχεια Βαπτιστής, που ήταν 6 μήνες μεγαλύτερος του Χριστού, και διέμενε στην έρημο, ασκητεύοντας και κηρύττοντας το βάπτισμα μετανοίας, βάπτισε με έκπληξη και τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό. Κατά δε τη στιγμή της Βάπτισης κατέβηκε από τον ουρανό το Άγιο Πνεύμα υπό μορφή περιστεράς στον Ιησού και ταυτόχρονα ακούσθηκε φωνή (από τον ουρανό) που έλεγε ότι: Ούτος εστίν ο Υιός μου ο αγαπητός εν ω ευδόκισα”.
Το γεγονός αυτό έχουν καταγράψει οι τρεις από τους τέσσερις Ευαγγελιστές, ο Ματθαίος Γ’:13-17 ο Μάρκος Α’:9-11, και ο Λουκάς.Γ΄:21,22
Αυτή δε είναι και η μοναδική φορά της εμφάνισης, στη Γη, της Αγίας και ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος υπό του πλήρους «μυστηρίου» της Θεότητας.
Από τη σημερινή μέρα κρατάω την εμφάνιση του Αγίου πνεύματος που είναι η επίγνωση, η ανανέωση, η φώτιση, η επιφοίτηση, το πνευματικό ξύπνημα αυτή η απότομη έκλαμψη, που έρχεται όταν καταστρέφεται το οικοδόμημα των περιορισμών του νου. Αυτό το υπερφυσικό Φως που έχει πολλά ονόματα και δίνει έμπνευση στον ποιητή, γνώση στον αναλφάβητο, που κάνει τα διαμάντια της καρδιάς και του νου να λάμπουν, αυτό το συναίσθημα του ανεξήγητου μυστηρίου που το πνεύμα κατακλύζεται από από την ακτινοβολία της ομορφιάς, που κάνει τη θάλασσα να βαθαίνει, που θηλάζει τα θλιμμένα μάτια και τα μαγεύει, που κάνει την αγάπη να διερύνεται και να σκορπίζεται σε όλους και σε όλα γύρω.
Μπορεί κανείς να φτάσει σ αυτό υπομονετικά, ενεργά, ηθελημένα και συστηματικά.
Φώτιση δεν είναι να είναι να δεις το Θεό και να τον ανακρίνεις αλλά να τον βλέπεις στα μάτια κάθε ανθρώπου, κάθε ζώου κάθε μικρού η μεγάλου φυτού, να τον βλέπεις σε όλο το έργο της δημιουργίας. Η φώτιση είναι το πρώτο βήμα προς την ελευθερία. Η καθημερινή ζωή έχει σκλαβιά και δουλεία, περιορισμούς και όρια και όταν πέσει επάνω το φως της επίγνωσης αυτά διαλύονται.
Σκέφτομαι πολλές φορές και το έχω ξαναγράψει ότι ο Θεός για μένα είναι σαν μιά αστείρευτη πηγή χωρίς όρους και όρια αγάπης που είναι εκεί για να μας ξεδιψάσει χωρίς να νοιάζεται αν το ποτήρι που κρατάει ο καθένας είναι καθαρό, αν είναι μεγάλο ή μικρό, ούτε νοιάζεται αν τα χέρια που το κρατάνε είναι καθαρά αλλά είναι εκεί για να μας ξεδιψάσει χωρίς όρους και όρια γνωρίζοντας ότι ο καθένας μας θα πιεί τόσο…… όση είναι η δίψα του.
Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους μας!!!
Χρόνια πολλά και στο γιό μου που είναι το Φως μου και κάνει τις μέρες μου να λάμπουν από την παρουσία του.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία

Share this:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s