Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Σχολιάστε


Σήμερα σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας το τροπάριο της καλυτέρευσης ψέλνεται βραχνά αλλά εκεί που αρχίζει να ψέλνεται, το ευγενές ανυψώνεται, ο άνθρωπος ατσαλώνεται και μπορεί να ξανακοιτάξει ψηλά.

Αν τα πράγματα κάποτε βελτιωθούν και η χώρα μας γίνει πιο ζωντανή, πιο χαρούμενη και πιο ευτυχισμένη αυτό δεν φαντάζομαι ότι θα έχει γίνει από κανένα πολιτικό αλλά από τον κάθε απλό άνθρωπο που έχει στόχους, σκοπούς και μνήμες μιας καλύτερης ζωής και είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει τις υψηλές του αξίες. Με τέτοιους ανθρώπους ίσως η χώρα βελτιωθεί όπως μια φθινοπωρινή μέρα που γίνεται σιγά σιγά καλύτερη όταν ο άνεμος διώξει τα σύννεφα και τη γκρίζα σκιά.

Η ολοκλήρωση ενός ατόμου και ενός λαού επιτυγχάνεται όταν κάποιος μπορεί να κρατάει το κεφάλι του ψηλά στις αντιξοότητες παίρνοντας δύναμη από την αγάπη. Αγάπη για τη μοίρα μας και για ότι ανεξερεύνητο μας έχει επιφυλάξει. Κι αν ακόμη δεν μπορέσουμε ποτέ να την εξηγήσουμε, πάντα θα είναι αυτός ο σκοπός μας, να συνεχίσουμε να συνεχίζουμε.

Χρειάζεται μιά αλλαγή στη συνειδητότητα μας. Ισως ακόμα κι ένα άλμα. Αργά ίσως αλλά σταθερά με πίστη, ενότητα, όραμα και αγάπη να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό που χάσαμε.

Ωραίες ψυχές θα ξεπροβάλετε καμμιά φορά; Ωραίες και ευχάριστες, σε ένα λυτρωτικό βίωμα, στην ένωση με κάποιον αγαπημένο, σε πάλη για μιά πίστη η σε μιά πράξη διψασμένης καρδιάς. Ζούμε σε μιά εποχή που το καινούριο δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο, οι ανθρώπινοι δεσμοί διαταράσσονται και η απελπησία κραυγάζει. Κι πίσω από όλα αυτά είναι η ψυχή που φωνάζει. Θα διασώσουμε τις ψυχές μας σ αυτόν τον κόσμο; Θα τις αφήσουμε να εκφραστούν μέσα από τις χειρονομίες και τα λόγια μας; Θα τους δώσουμε αυτά που δικαιούνται η θα υπαταχτούμε σιωπηρά αφοσιωμένοι στην αδράνεια;

Αν θες γιατρό η βοηθό, μέλλον και σκοπό, δύναμη και ώθησε κοίτα μέσα σου. Εκεί υπάρχει γνώση, γιατρειά, ορμή και μέλλον. Αυτό έκαναν και όλοι εκείνοι που ο δρόμος τους άρχισε στην καθημερινότητα και έφτασε σε ύψη μακρινά.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s