Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη (μέρος δεύτερο)

2 Σχόλια


Δεν θα ισχυριστώ πως έκανα μια μεγάλη ανακάλυψη, αλλά πολλά χρόνια τώρα καθώς παρατηρώ τη ζωή μου και τις ζωές άλλων ανθρώπων γύρω μου έχω νιώσει σαν να υπάρχει ένας αόρατος μαθηματικός τύπος που κάνει κάποιους ανθρώπους να μπαίνουν στη ζωή μας είτε για να μας μάθουν κάποια πράγματα, είτε για να μας αποκαλύψουν κάτι που υπάρχει ήδη μέσα μέσα μας είτε για να μας σπρώξουν με τη συμπεριφορά τους να πούμε το μεγάλο «ναι» η το μεγάλο «όχι» προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο άλμα συνειδητότητας προκειμένου να αναπτυχθούμε.

Κανένας άνθρωπος δεν σταματάει στη ζωή μας τυχαία, παρ όλο που πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχουμε στη ζωή μας ανθρώπους που η συμπεριφορά τους είναι τέτοια που απορυθμίζει τελείως τη ζωή μας και είμαστε σίγουροι πως ποτέ δε είχαμε ευχηθεί για μια τέτοια παρουσία.

Πολλές φορές ο κόσμος γύρω μας μοιάζει σαν ένα απέραντο τρελοκομείο και δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ενώ εμείς είμαστε πάντα καλοί και συμπονετικοί η ζωή μας είναι γεμάτη από σκληρούς και άστοργους ανθρώπους. Δε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί κάποιες ιστορίες στη ζωή μας επαναλαμβάνονται, επίσης γιατί ο σύντροφος μας μοιάζει τόσο πολύ με τον πατέρα μας η με τη μητέρα μας η γιατί η σχέση μας μαζί του μας θυμίζει τόσο πολύ τη σχέση που είχαμε με το πατέρα μας η τη μητέρα μας η με τη σχέση που είχαν οι γονείς μας μεταξύ τους.

Η ζωή μας μοιάζει με ένα σχολείο και όλοι είμαστε εδώ για να πάρουμε κάποια μαθήματα και ο κάθε άνθρωπος στη ζωή μας βρίσκεται για ένα σκοπό.

Πως λοιπόν προσελκύουμε καταστάσεις και ανθρώπους στη ζωή μας;

Οι σκέψεις μας είναι σαν μαγνήτες και τραβούν προς το μέρος μας αυτά που επίμονα σκεφτόμαστε. Αυτά που επίμονα σκεπτόμαστε είναι οι πεποιθήσεις μας, οι οποίες έχουν μια τεράστια δύναμη, έτσι λοιπόν αν φέρνουμε στη ζωή μας πράγματα που δε μας αρέσουν είναι καιρός να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις σκέψεις μας.

Αν για παράδειγμα κάποιος πιστεύει ότι εκεί έξω υπάρχει ένας κακός κόσμος, τότε θα κάνει σκέψεις γεμάτες φόβο που θα τον γεμίσουν συναισθήματα ανασφάλειας. Θα φέρει στη ζωή ανθρώπους δύσκολους για να του επιβεβαιώσουν την πεποίθηση του. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη στη ζωή του κάθε ανθρώπου από τη δύναμη της επιβεβαίωσης, από το να παίρνει αποδείξεις σε σχέση με αυτά που πιστεύει. Ακόμη κι αν επιβεβαιώνεται για κάτι αρνητικό αυτό του δίνει μια αίσθηση σχεδόν παντοδυαμίας.
» Κανείς δε μ αγαπάει τελικά !!! Ολοι το συμφέρον τους κοιτάνε.. Το ήξερα ότι θα γίνει έτσι… Είχα δίκιο… Κ έ ρ δ ι σ α !!!!»
Το αξιοσημείωτο είναι ένα άτομο που έχει έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στους άλλους όχι μόνο προσελκύει αυτούς που θα τον επιβεβαιώσουν δηλαδή αναξιόπιστα άτομα, αλλά το ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί ακόμη και τα αξιόπιστα άτομα λόγω της καχυποψίας του, έτσι λοιπόν μέσα από τις διαρκείς αμφισβητήσεις του οδηγεί τους ανθρώπους γύρω του είτε στον εγκαταλείψουν και έτσι να επιβεβαιωθεί ότι ο κόσμος γύρω του είναι σκληρός, είτε να του συμπεριφερθούν με έναν τέτοιο τρόπο που σίγουρα όμως θα έχει να κάνει με τη δική του αρχική καχυποψία και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Αν δεχτούμε ότι εμείς δημιουργούμε τη ζωή μας τότε μπορούμε να αναλάβουμε και την ευθύνη της, όταν όμως πιστεύουμε ότι είμαστε πιόνια της μοίρας η των άλλων ανθρώπων τότε είμαστε μπλοκαρισμένοι και νιώθουμε αδύναμοι. Οταν αναλαμβάνουμε τη ευθύνη τότε μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Ο κόσμος γύρω μας είναι ένας καθρέφτης που αντανακλά τις σκέψεις μας, τις συμπεριφορές μας, τους ρόλους που παίζουμε αλλά και τις τάσεις που έχουμε.

Οταν παίζουμε το ρόλο του θύματος θα προσελκύσουμε θύτες. Οταν παίζουμε το ρόλο της μαμάς θα φέρουμε στη ζωή μας ανθρώπους που θα φέρονται σαν παιδιά. Και αν παίζουμε το ρόλο του σωτήρα όλο και κάποιος αδύναμος θα βρεθεί στο δρόμο μας και θα γαντζωθεί από πάνω μας προκειμένου να τον σώσουμε.

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχουμε να μάθουμε για τον εαυτό μας κοιτώντας μέσα σ αυτόν τον καθρέφτη!!! και νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε είναι με αγάπη και χιούμορ.

Οταν αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι αυτά που κάνουμε τόσο συνειδητά όσο και υποσυνείδητα τότε καταλαβαίνουμε ότι τίποτε από αυτά που κάνουμε δεν είναι χωρίς την πρόθεση μας. Κι αν πούμε κάτι προσβλητικό δεν ωφελεί να πούμε δεν το εννοούσα γιατί σε κάποιο επίπεδο το εννοούσαμε, κι αν ξεχάσαμε κάτι είναι γιατί κάποιο κομμάτι του εαυτού μας ήθελε να το ξεχάσει.

Αναλαμβάνω την ευθύνη δεν σημαίνει ότι γεμίζω τον εαυτό μου με ενοχές επειδή φταίω, σημαίνει ότι παίρνω τη ζωή στα χέρια μου και γίνομαι μια συνειδητοποιημένη και φωτεινή ύπαρξη. Και όταν αυτή η φωτεινή ύπαρξη κοιτάξει τον κόσμο, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός. Ομορφος η άσχημος, νέος η γέρος, καλός η κακός, σκληρός η τρυφερός δεν θα είναι πιά αντιθέσεις, δεν είναι πιά κριτήρια, όλοι θα είναι σημαντικοί και κανείς δεν θα μπορεί να περιφρονηθεί, γιατί απλά όλοι αντανακλούν ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία

Advertisements

2 thoughts on “Αναλαμβάνοντας την ευθύνη (μέρος δεύτερο)

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog!!
    Το άρθρο είναι καταπληκτικό..συνειδητοποίησα πόσα προσελκύω με την αρνητική μου σκέψη..πώς αλλάζεις όμως τη σκέψη σου,αν έχεις συνηθίσει να σκέφτεσαι αρνητικά?Αν είσαι καχύποπτος? ‘Εχω μελετήσει NLP αλλά δεν έχω βγάλει και άκρη..

    • Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Υπάρχουν πολλά άρθρα εδω που μπορούν να σου δώσουν ιδέες για το πως να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Το ότι έχεις συνειδητοποιήσει τι χρειάζεται να αλλάξεις είναι το μισό της διαδρομής …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s