Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Όταν καμιά φορά περνάω από τη γειτονιά των παιδικών μου….

Σχολιάστε


Καμιά φορά όταν περνάω από τη γειτονιά των παιδικών μου χρόνων έρχονται οι μυρωδιές από τις παιδικές αναμνήσεις, εικόνες κι αναμνήσεις που κάποιες από αυτές με πιέζουν ακόμα. Σχολικά χρόνια, τιμωρίες, ένα πουλί σκοτωμένο από σφεντόνα, η τσέπη του παλτού να κολλάει από την τσίχλα που επιπόλαια είχα κρύψει την ώρα του μαθήματος, κυριακάτικα σκισμένα παντελόνια, αγορίστικα παιχνίδια που τα προτιμούσα από αυτά των κοριτσιών, υπέροχα πρωϊνά συναισθήματα, μεγάλα όνειρα που ένοιωθα ότι με ένα σάλτο μπορώ να τα αγγίξω. Το πιό μεγάλο μυστήριο ήταν τότε για μένα ο μπλε ουρανός και τα αστέρια, το πιό ωραίο όνειρο μου ήταν η θάλασσα και ο μεγαλύτερος εφιάλτης μου ο καλοκαιρινός υποχρεωτικός μεσημεριάτικος ύπνος. Θυμάμαι έτσι πολύ μακρινά μιά αίσθηση, που μάλλον την έχουν όλα τα παιδιά, κάποιες λεπτές διασυνδέσεις ανάμεσα στα μάτια και στα αυτιά, στις μυρωδιές και στις γεύσεις, ταύτιζα τους ήχους και τα γράμματα της αλφαβήτου με χρώματα, τις γεύσεις με σχήματα και πολλά άλλα τέτοια. Διατηρώ στη μνήμη μου ακόμη το μυστήριο και εικόνες της παιδικής μου ηλικίας και κάποια ίχνη και κάποιος αντίλαλος υπάρχει ακόμη μέσα μου. Θυμάμαι τη ζωή που ονειρευόμουν να ζήσω αλλά και αυτό που οραματιζόμουν να είμαι και συχνά φοβάμαι μήπως έχω προδώσει το σκοπό μου, γι αυτό και πολλές φορές στη μέση μιάς μέρας ανάμεσα σε δραστηριότητες η τις νύχτες κάνω στον εαυτό μου αιφνιδιαστικά την ερώτηση; Ζεις όπως θέλεις; Είσαι αυτό που αληθινά είσαι;
Κατά τη γνώμη μου ότι κάνει κάποιος στη ζωή του, ότι καταφέρνει σαν πατέρας σαν γιός σαν καλλιτέχνης, σαν άντρας, σαν μάνα σαν γυναίκα σαν άνθρωπος δεν αποτιμάται από το αιώνιο νόημα του κόσμου η από κάποιο σταθερό μέτρο αλλά από το προσωπικό και μοναδικό μέτρο του καθενός. Κι αν τον κρίνει ο Θεός δεν φαντάζομαι να τον ρωτήσει παρά μόνο αν πράγματι έγινε αυτό που προορίστηκε να γίνει με βάση αυτό που του δόθηκε, με βάση τα χαρίσματα και τα ταλέντα του.
Ο κάθε άνθρωπος έχει μιά αποστολή και έρχεται σ αυτή τη ζωή με ιδιαίτερα δώρα ταυτόχρονα όμως κληρονομεί από την πλευρά του πατέρα του, της μητέρας του, των προγόνων του, από το λαό και από τη γλώσσα του από την εποχή στην οποία ζει ορισμένες ιδιότητες, καλές και κακές, ευχάριστες και δυσάρεστες, ταλέντα και ελλείψεις και με όλα αυτά μαζί πρέπει να ζήσει να τα κάνει δικά του να τα εξελλήξει έτσι ώστε να δώσουν καρπούς και να τα παραδώσει κι αυτός με τη σειρά του στους επόμενους.
Ομως υπάρχουν πολλές σειρήνες στην πορεία του κάθε ανθρώπου που τον κάνουν να κυνηγάει πράγματα μακριά από αυτά που ουσιαστικά θα ήθελε μέσα του, τα οποία θα εκπληρώσουν το πεπρωμένο του. Αυτά μπορεί να είναι αυτά που του δίδαξαν ότι πρέπει να θέλει, η οικογένεια, η μόδα της εποχής, οι δάσκαλοι, η τηλεόραση. Οταν αδάκοπα επιθυμεί κάτι που δεν του ταιριάζει βασανίζεται και κακοποιεί τη φύση σου. Υπάρχουν πάντα όμως οι στιγμές της εσωτερικής αφύπνισης τότε που κάποιος καταλαβαίνει ότι χρειάζεται να διανύσει τη ζωή του με τα δικά του χαρίσματα και ελαττώματα, με τα δικά του όνειρα, με τη δική του πυξίδα, να δεχτεί ολόψυχα τον εαυτό του και να νοιώσει ικανοποίηση γι αυτό που είναι, να εκφράσει με αγάπη τα μοναδικά του χαρίσματα, αυτήν την ιδιαίτερη κληρονομιά και να τη θέσει στην υπηρεσία των άλλων.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s