Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Χρυσές καμπάνες

Σχολιάστε


Λάτρεις του κινηματογράφου, δεν σας το έχω πεί, γιορτάζουμε όχι μόνο τα όσκαρς σας το έχω ξαναπεί, αλλά και τις Χρυσές Σφαίρες στο σπίτι όπως την Πρωτοχρονιά. Μπήκα ξανά στον πειρασμό και ελπίζω να μην είναι ο τελευταίος, να απονείμω τα δικά μου βραβεία, τις Χρυσές Καμπάνες.

Τη Χρυσή Καμπάνα καλύτερης ταινίας θα δώσω στην ταινία Στο μυαλό του Τζώρζ Παπαδρέουβιτς. Σ αυτή την ταινία ο διάσημος και επιτυχημένος Παπανδέουβιτς γίνεται το ιδανικό σκεύος και μας επιτρέπει να μπούμε μέσα στο μυαλό του και να ταξιδέψουμε μέσα σε κάθε λογής ταυτότητες που μπερδεύονται αξεδιάλυτα, σε κάθε λογής συγκεχυμένες ιδέες και στις ακροβατικές υποκινούμενες δεξιοτεχνίες του, σε ένα παράξενο τολμηρό φιλμ που μοιάζει με ριάλιτι σόου κλειδαρότρυπας, που το κοινό έχει την ευκαιρία να μάθει, αν αυτός ο άνθρωπος σκέφτεται αρχικά και αν ναι για λογαριασμό τίνος.

Η Χρυσή Καμπάνα καλύτερου ανδρικού ρόλου φυσικά παίρνει ο Πάγκαλος, για το ρόλο του στην ταινία το δείπνο της Μπαμπέτ μαζί τα φάγαμε. Το δείπνο Της Μπαμπέτ μαζί τα φάγαμε μας αποδεικνύει ότι η Ύλη και το Πνεύμα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του ανθρώπου και ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι αποτέλεσμα βουλιμίας και υποταγής στα πάθη αλλά μπορούν να αποκτήσουν μια πνευματική διάσταση όταν τα μοιράζεσαι.

Χρυσή καμπάνα καλύτερης σκηνοθεσίας θα δώσω στον Κωστάκη τον τζούνιορ, για τις ταινίες του: Η διακυβέρνηση στα χέρια μου ενα video game, και η Σιωπή. Οπως ομολογεί ο ίδιος ποτέ δεν κοίταξε το σενάριο στη διάρκεια των γυρισμάτων γιατί δεν τον ενδιέφερε. Επίσης μας αποκαλύπτει ότι στα γυρίσματα δεν είχε καθόλου άγχος γιατί οι ιδέες του έρεαν αβίαστα εξ αιτίας της συγκινησιακής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.

Χρυσή Καμπάνα καλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής θα τη δώσω στην κυβέρνηση που κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό σύμπαν με τρεις βασικούς πλανήτες: μετριότητα, χυδαιότητα και αρπακτικότητα. Που έκανε τη ζωή ενός λαού πλούσια, φλογερή και μεθυστική από αβεβαιότητα, που έκανε τη σαχλοσύνη επίσημη γλώσσα της, πάντα φτωχή σε εκπληρώσεις αλλά πλούσια σε υποσχέσεις, μας διδάσκει καθημερινά ότι όταν μας στενεύουν τα παπούτσια πρέπει να αλλάζουμε πόδια.

Χρυσή καμπάνα καλύτερης μεταμφίεσης παίρνουν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι για την μεταμφίεση τους σε γύψινα ξωτικά.

Τέλος μια χρυσή καμπάνα αξίζει ο κάθε έλληνας πολιτικός να τη μοιραστεί με τους ψηφοφόρους του κι αν αναρωτιέται τι να διαλέξει τη σφύρα ή την καμπάνα δεν έχει καμμιά σημασία ποιό από τα δυό γιατί αυτό που ουσιαστικά θα εισπράξει στο τέλος θα είναι σίγουρα ο ήχος.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s