Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Ατίθασα μαλλιά

Σχολιάστε


Ατίθασα μαλλιά που δεν ισιώνουν με τίποτε και φριζάρουν σαν τρελά, προθεσμίες που πρέπει ανυπερθέτως να τηρηθούν, νευρική οδήγηση, οικονομική κρίση, αβεβαιότητα, βρώμικα πατώματα, καθημερινά ψώνια, κούραση, συναχωμένες μύτες των παιδιών, να μην έχεις τίποτε να βάλεις με τα δέκα παραπανήσια κιλά που πήρες χωρίς να το καταλάβεις, απρόσκλητοι επισκέπτες, πρέπει να χαμογελάσεις και να είσαι ευγενική…… Είναι ωραίο να είσαι γυναίκα, ακούς και σου έρχεται να πυροβολήσεις την τηλεόραση. Γιατί μαμά; Χρειάζεται να έχεις πάντα μια καλή απάντηση. Νιώθεις σαν τον φωτεινό παντογνώστη που είχες σαν παιδί που προσπαθούσες να συνδέσεις την ερώτηση με τη σωστή απάντηση για να ανάψει ο γλόμπος.
Και μέσα σε όλα αυτά αναρωτιέσαι ποια είμαι τελικά;

Βγαίνεις έξω στο δρόμο έχεις ανάγκη να πάρεις λίγο αέρα δεν σε νοιάζει τίποτε εκείνη τη στιγμή, ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους για λίγο σκέφτεσαι και τα μαλλιά σου φριζάρουν ακόμα πιο πολύ.

Και συναντάς εκείνη την γυναίκα που σε τραβάει μέσα στην τροχιά της με ένα ακτινοβόλο χαμόγελο. Τα μάτια της λάμπουν καθώς σε ρωτάει πως είσαι; Άντρες, γυναίκες, παιδιά και ζώα υποκύπτουν στη γοητεία της γιατί η αμέτρητη προσοχή που δίνει στον καθένα γαληνεύει και υπνωτίζει. Φεύγοντας από κοντά της νιώθεις ότι μόλις λούστηκες από ένα ζεστό υπέροχο φως.

Αληθινά ξέρει το μυστικό σκέφτεσαι. Δεν μιλάει στους ανθρώπους σαν να είναι άγνωστα και σκληρά κελύφη που πρέπει να σπάσει για να περάσει μέσα τους.Μιλούσε σαν να ήταν ήδη μέσα στο κέλυφος, στην καρδιά …….

Οταν βρίσκουμε το κέντρο μέσα μας, πάρα το εξωτερικό χάος που πολλές φορές μπορεί να υπάρχει και λειτουργούμε με αγάπη τότε πραγματικά μας περιβάλει μια θεϊκά ακατανίκητη χάρη.
Μακάρι να μπορούσαμε να γίνουμε σαν κι αυτή τη γυναίκα.
Μπορούμε.

Οι πιο πολλές βιώνουμε στην καθημερινότητα μας πιο πολλές στιγμές αλλοφροσύνης και φούριας παρά στιγμές ησυχίας και γαλήνης. Βρίσκοντας όμως χρόνο και θάρρος για να βγούμε από τη δική μας σφαίρα και να αγκαλιάσουμε τους άλλους με στοργή και αγάπη ανοίγουμε τον εαυτό μας και του επιτρέπουμε να ξανασυνδεθεί με το φως. Και ξαφνικά νιώθουμε να μεταμορφωνόμαστε από αυτό το φως!!

Σήμερα συμπεριφέρσου σα μια γυναίκα με μια απόλυτα γαλήνια ψυχή. Χαμογέλασε ζεστά σε κάθε πρόσωπο που συναντάς. Όσο απασχολημένη κι αν είσαι μην προσπαθήσεις να ολοκληρώσεις βιαστικά τις συναντήσεις με συναδέλφους, οικογένεια η φίλους. Μίλα απαλά, άκου προσεκτικά. Άφησε τους να καταλάβουν πως η κουβέντα μαζί τους, η συνάντηση μαζί τους είναι κάτι σημαντικό. Κοίταξε τα παιδιά σου και το σύντροφο σου στα μάτια την ώρα που σου μιλούν. Χάιδεψε τη γάτα σου κι αγκάλιασε το σκύλο σου. Δώσε την αγάπη σου σε κάθε έναν που συναντάς. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να ζεις την αυθεντική ζωή, αυτήν που προορίστηκες για να ζεις.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s