Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Ενα σπίτι από φως

Σχολιάστε


Ενα παλιό αγαπημένο άρθρο για τους καινούριους φίλους.
Πάντα προσπαθούσα να βρω τις λέξεις για να περιγράψω το ξεκίνημα μιας ιστορίας αγάπης αλλά δεν έχω καλύτερη αρχή από αυτή: Νόμιζα ότι είμαι πλούσιος έχοντας ένα λουλούδι μοναδικό στον κόσμο και να τώρα που δεν έχω παρά ένα κοινό τριαντάφυλλο. Και πέφτοντας στο χορτάρι έκλαψε. Τότε εμφανίστηκε η αλεπού.
– Καλημέρα είπε η αλεπού.
– Καλημέρα απάντησε ευγενικά ο μικρός πρίγκηπας, που στράφηκε μα δεν είδε τίποτα.
– Εδώ είμαι είπε η φωνή κάτω, από τη μηλιά.
– Ποια είσαι; είπε ο μικρός πρίγκηπας. Είσαι πολύ όμορφη….
– Είμαι μια αλεπού είπε η αλεπού.
– Έλα να παίξουμε της πρότεινε ο μικρός πρίγκηπας είμαι τόσο λυπημένος….
– Δεν μπορώ να παίξω μαζί σου, είπε η αλεπού γιατί δεν με έχεις εξημερώσει.
– Τι θα πει εξημερώνω; ρώτησε ο μικρός πρίγκηπας.
– Εξημερώνω θα πει δημιουργώ δεσμούς. Τώρα, πρόσθεσε η αλεπού δεν είσαι για μένα παρά ένα παιδί όμοιο με άλλα εκατό χιλιάδες παιδάκια. Δεν σ έχω ανάγκη και ούτε κι εσύ μ έχεις ανάγκη. Δεν είμαι για σένα παρά μόνο μια αλεπού όμοια με εκατό χιλιάδες άλλες αλεπούδες. Αλλά όταν θα με έχεις εξημερώσει θα έχουμε δημιουργήσει δεσμούς, θα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Και τότε θα είσαι για μένα μοναδικός στον κόσμο και θα είμαι για σένα μοναδική στον κόσμο…..

Ο μικρός Πρίγκηπας Αντουάν Ντε Σεντ Εξυπερί

Ετσι ξεκινάει μια ιστορία αγάπης όταν διακινδυνεύουμε να βγούμε στο φως και να προσφέρουμε τον εαυτό μας στον άλλο. Αυτό μας κάνει να νοιώθουμε υπέροχα, το συναίσθημα είναι εξαιρετικό, είναι μεθυστικό και δεν το είχαμε φανταστεί όταν βρισκόμαστε στο σκοτεινό σπίτι των περιορισμών και των φόβων μας. Αν όμως κάτι μας τρομάξει ξαναγυρνάμε πίσω στο παλιό γνώριμο σκοτάδι του φόβου που το προτιμάμε από την αβέβαιη, εύθραυστη και χωρίς εγγυήσεις αγάπη. Και παλινδρομούμε ανάμεσα στην αγάπη και στη φυγή μέχρι να αποκτήσουμε αρκετό θάρρος και να πάψουμε να έχουμε ανάγκη το σκοτεινό μας καταφύγιο. Και ξαφνικά συμβαίνει ένα θαύμα!!! Κοιτάζουμε γύρω μας και ανακαλύπτουμε ένα σπίτι από φως. Και αναρωτιόμαστε πως χτίστηκε. Από που προήλθε. Χτίστηκε από το θάρρος της καρδιάς να αναμίξει το φόβο και το θυμό με την αφοσίωση, την κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την αποδοχή. Γιατί θέλει θάρρος για να συνδεθείς αληθινά και να ζήσεις στο σπίτι της αγάπης αντί να επιστρέψεις στα γνώριμα σκοτεινά λημέρια.
Αν ένας άνθρωπος έχει την αγάπη για ορμητήριο του όσα προβλήματα κι αν χρειαστεί να ξεπεράσει το σπίτι του φωτός τελικά θα το ολοκληρώσει.

– Θα πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή για να εξημερώσεις κάποιον απάντησε η αλεπού. Θα κάθεσαι λίγο πιο μακριά από μένα στο χορτάρι. Θα σε κοιτάζω με την άκρη του ματιού μου και δεν θα λες τίποτε. Η γλώσσα είναι πηγή παρεξηγήσεων. Κάθε μέρα όμως μπορείς να κάθεσαι όλο και πιο κοντά….

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s