Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Και μια μέρα έρχεται η αγάπη……..

Σχολιάστε


Όλοι μας έχουμε υψώσει τείχη στην καρδιά μας για χάρη της επιβίωσης. Σε αυτά τα εσωτερικά τείχη είναι στριμωγμένοι οι κρυφοί μας φόβοι, οι άσχημες εμπειρίες μας, τα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά μας, τα ελαττώματα μας, οι αμφιβολίες μας. Όλοι μας έχουμε αυτό το σκοτεινό κομμάτι μέσα μας.

Και μια μέρα έρχεται η αγάπη, η αληθινή αγάπη που είναι πολύ πιο επικίνδυνη από όσο τολμάει κανείς να παραδεχτεί. Ξυπνάει μέσα του η ίδια νευρικότητα που νιώθει αν δούμε στο όνειρό του ότι είναι γυμνός στο δρόμο. Γιατί το να συνδεθεί κάποιος σημαίνει ότι πρέπει να βουτήξει σ αυτό το σκοτεινό μέρος μέσα του και να επιτρέψει στο φως να μπει.

Η αγάπη λειτουργεί σαν ένας μεγάλος θεραπευτής. Προσπαθεί να βρει και να γιατρέψει εκείνα τα συναισθήματα που εξ αιτίας τους υψώθηκαν τείχη.
Όταν κάποιος νιώθει αγάπη νιώθει ταυτόχρονα ασφάλεια και σιγουριά. Νιώθοντας ασφαλής θέλει να συνδεθεί, αλλά καθώς πάει να συνδεθεί συναντάει αυτά τα εμπόδια που έχει υψώσει στην καρδιά του. Όσο πιο ασφαλής αισθάνεται τόσο περισσότερο επιτρέπει στα κρυμμένα του συναισθήματα να βγουν στην επιφάνεια. Και εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο. Η αγάπη μας προμηθεύει με εμπιστοσύνη έτσι ώστε να αφήσουμε την μη εμπιστοσύνη μας για την αγάπη να βγει στην επιφάνεια. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι όση πιο πολλή αγάπη αισθάνεται κάποιος τόσο περισσότερες από τις παλιές ανασφάλειες του βγάζει στην επιφάνεια. Και γι αυτό πολλές φορές στις μεγάλες αγάπες συμβαίνουν και μεγάλες συγκρούσεις και φαίνεται ότι ο άλλος βγάζει στην επιφάνεια έναν κακό εαυτό που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από το ότι επιτρέπει στο σκοτεινό σημείο μέσα του να βγει στη επιφάνεια προκειμένου να θεραπευτεί.

Κατά συνέπεια μέσα στη σχέση ποτέ οι καβγάδες δεν γίνονται για τους λόγους που νομίζουμε ότι γίνονται. Υπάρχουν δυο βασικοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι τσακώνονται. Είτε γιατί δεν παίρνουν την αγάπη και την αποδοχή που θέλουν, είτε γιατί γιατί έρχονται στην επιφάνεια φόβοι από το παρελθόν.
Αν κάποιος δεν παίρνει την αγάπη που θέλει απομονώνεται. Αν με κάποιο τρόπο η συμπεριφορά του άλλου του θυμίζει τον πόνο που ένιωσε κάποτε τότε θυμώνει και αντιδρά υπερβολικά.

Ενα γεγονός που συμβαίνει μέσα στη σχέση το διαχειρίζεται κανείς ανάλογα με τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και με το πόση σύνδεση υπάρχει ανάμεσα σ αυτόν και τον αγαπημένο,η του. Γι αυτό και στο ίδιο γεγονός μπορεί κάποιος να έχει ποικίλες αντιδράσεις.

Ό κάθε ένας φέρνει μέσα στη σχέση τις ανάγκες του και τους φόβους τους. Όλοι θέλουν να νιώσουν αξιαγάπητοι και ξεχωριστοί. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποιον να νιώσει αξιαγάπητος όσο κι αν θέλει γιατί αυτό ξεπερνάει τις δυνατότητες κάθε ανθρώπου. Ακόμη κι αν κάποιος κάνει τα πάντα για να καλύψει την ανάγκη του συντρόφου του να νιώθει αξιαγάπητος, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι σαν να μη έχει ικανοποιήσει αυτήν την ανάγκη με την οποία ο άλλος θα βρίσκεται αντιμέτωπος κάθε μέρα. Αυτή η ανάγκη Θα ξυπνάει κάθε μέρα και θα βρυχάται σαν το θηρίο. Η καρδιά ανοίγει από μέσα και μόνο εμείς μπορούμε να δώσουμε την άδεια στην αγάπη για να ρέει. Γι αυτό και ο καθένας δεν παίρνει την αγάπη που του δίνουν, αλλά όση αγάπη πιστεύει ότι του αξίζει. Η αγάπη δίνει τη δυνατότητα να θεραπευτούμε από παλιά τραύματα αλλά μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε πότε να επιτρέψουμε σ αυτή τη διαδικασία να ξεκινήσει.

Η αληθινή αγάπη ξεκινάει από μέσα, η αυτοεκτίμηση είναι εκείνη που της δίνει την άδεια να ρέει από μέσα προς τα έξω. Για να αποκαλυφθεί και να βγει έξω στο φως θα πρέπει να απαλλαγεί από τα στρώματα του θυμού, του φόβου και του εγωισμού που την καλύπτουν σαν ένα παλιό βερνίκι. Εκείνος που αναζητά απεγνωσμένα την αγάπη μοιάζει με εκείνον που κολυμπάει στον ωκεανό και πεθαίνει από τη δίψα. Η ζωή μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά στερημένη από αγάπη, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι ο κόσμος εκεί έξω που μας τη στερεί αλλά ο τρόπος που κοιτάζουμε εμείς αυτό τον κόσμο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι δίχως αγάπη αλλά μόνο άνθρωποι που φοβούνται να νιώσουν τη δύναμη της.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s