Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Γυναίκα στα 40 μέρος δεύτερο

Σχολιάστε


Το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου είναι σαν ένα βιβλίο που πάνω εκεί γράφεται η ιστορία του και αποτυπώνεται η ψυχή του, τα βιώματα του, αυτά που είδε αυτά που ένοιωσε, τα δάκρυα του τα γέλια του, οι φόβοι τους οποίους ξεπέρασε και είναι μαγικό και πολύ γοητευτικό αυτό, αλλά κυρίως είναι μοναδικό. Οι περισσότερες γυναίκες όμως φοβούνται πια αυτά τα αποτυπώματα του χρόνου και παραδίδουν τα πρόσωπα τους και τα σώματα τους στους πλαστικούς χειρουργούς με την ίδια ευκολία που δίνουν στη μοδίστρα ένα ρούχο για μεταποίηση. Βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες να μοιάζουν μεταξύ τους. Να φοράνε τα ίδια χείλη, το ίδιο στήθος, τα ίδια μαλλιά, τα ίδια δόντια και πολλά άλλα ίδια……. . Δεν ξέρω το όνομα αυτού του βωμού που αξίζει κάποιος να θυσιάσει την αυθεντικότητα του για να πάρει πίσω τι; Μια καλή απομίμηση; Απλά μια καλή απομίμηση. Ενα ατσαλάκωτο πρόσωπο χωρίς ιστορία και χωρίς μνήμη που με αυτό πιστεύει ότι θα αγαπηθεί και θα γοητεύσει περισσότερο; Είναι αληθινά γοητευτικό αυτό άραγε;

Νομίζω ότι όλη αυτή η νεύρωση προέρχεται από το ότι πολλές γυναίκες δεν μπορούν να δουν τον εαυτό τους στο σύνολο του, στην ολότητα του και τον κατακερματίζουν. Δεν μπορούν να τον δουν σαν ένα σύνολο και τον κοιτάζουν μόνο επιφανειακά συγκρίνοντας τον συνεχώς με ένα ιδανικό πρότυπο που δεν μπορούν ποτέ να φτάσουν.

Πριν από πολλά χρόνια ήμουν με το γιό μου σε μια συναυλία στο Λυκαβητό. Επαιζε ένα αγγλικό συγκρότημα και λίγη ώρα αφότου βγήκε στη σκηνή η τραγουδίστρια μου λέει ο γιός μου που ήταν τότε δέκα χρόνων: Μαμά τι όμορφη που είναι αυτή η άσχημη !!!! Την ερωτεύτηκα !!! Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι αρχικά τη θεώρησε άσχημη. Αυτή ήταν η πρώτη του εντύπωση, αλλά η δική της γοητεία ήταν μεγαλύτερη από την αντίσταση του σε αυτήν και έτσι τον καθήλωσε!!! απλά τον καθήλωσε !!! Αυτό έχει συμβεί άπειρες φορές στη ζωή όλων απλά το ξεχνάμε. Ξεχνάμε τι μας γοητεύει στους άλλους η ποιοί μας γοητεύουν.
Εκείνο που μας κάνει πραγματικά γοητευτικούς είναι το να μπορούμε να αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας και να τις αγαπάμε. Αγαπώ τις αδυναμίες μου σημαίνει δέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν περιποιούμαι τον εαυτό μου και δεν φροντίζω να είμαι όμορφος. Σημαίνει όμως ότι αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου, αισθάνομαι καλά με αυτό που είμαι. Και υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτό. Οσο κάποιος νοιώθει καλά με τον εαυτό του τόσο εξελίσσεται και τόσο η ζωή του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Ενας άνθρωπος που μπορεί να εκφράζει τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες, τη δύναμη και την αδυναμία του, τα ψεγάδια του και την ομορφιά του δεν είναι ατελής είναι ολοκληρωμένος.
Η γοητεία και η αληθινή ομορφιά βρίσκεται μέσα μας και απλά οι άλλοι μας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο κοιτάζουμε τον εαυτό μας.

Οι εποχές άλλαξαν αλλά οι αλήθειες είναι διαχρονικές οι άντρες πάντα αγαπούν τις γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και θαυμάζουν αυτές που τους αρέσει ο εαυτός τους όπως είναι.

Και εις αύριο με υγεία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s