Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Οταν ο ένας ανήκει στον άλλο

Σχολιάστε


Ενας από τους τρόπους με τους οποίους οι περισσότεροι άνθρωποι στερούν από τον εαυτό τους την αγάπη μέσα στις σχέσεις είναι η δέσμευση. Αυτό φαινομενικά είναι παράδοξο γιατί έχουμε διδαχτεί πως η δέσμευση αυξάνει την αγάπη. Οταν κάποιος αγαπάει έχει μια επιθυμία να κρατήσει αυτόν που αγαπάει κοντά του. Αυτό το κάνει μέσα από τη δέσμευση γιατί μέσα από αυτήν εξασφαλίζει τη σιγουριά του ότι ανήκει ο ένας στον άλλο. Και ύστερα έρχεται ο γάμος σαν μια επισφράγιση αυτής της δέσμευσης.
Μέσα από αυτή τη γοητευτική διαδικασία προβάλλονται οι απαιτήσεις: Συμμορφώσου με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου, κάνε με να νοιώσω ολοκληρωμένος, μόνο εσύ μπορείς, προσπάθησε να μην κάνεις όλα αυτά που με ενοχλούν, και πολλά άλλα τέτοια. Με αυτούς τους τρόπους ο καθένας προσπαθεί να κατακτήσει το σώμα και την ψυχή του άλλου να δημιουργήσει έναν κόσμο του εμείς οι δύο σε έναν κόσμο ερμητικά κλειστό.
Ξέρω κάποιον που ήταν παντρεμένος πάρα πολλά χρόνια. Μια μέρα είδε ένα φορτηγό έξω από το σπίτι του και ρώτησε τη γυναίκα του γιατί είναι αυτό το φορτηγό είναι έξω από το σπίτι μας; Σε εγκαταλείπω του είπε εκείνη. Διάλεξε ποιά πράγματα θέλεις να κρατήσεις. Αργότερα εκείνος αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε καμιά επικοινωνία ανάμεσα τους τα τελευταία χρόνια.
Μια κυρία έχει τελειώσει το γεύμα της στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου και ζητάει το λογαριασμό. Ξαφνιασμένη η σερβιτόρα της λέει: Χρέωσα το φαγητό σας στο λογαριασμό του κυρίου που καθόταν δίπλα σας, του ανθρώπου που μόλις έφυγε. Γιατί το έκανες αυτό; ρώτησε η κυρία, ούτε που τον γνωρίζω τον κύριο, δεν έχω ξαναδεί αυτόν τον άντρα ποτέ στη ζωή μου. Συγνώμη είπε η σερβιτόρα αλλά εσείς οι δύο δεν μιλήσατε καθόλου ο ένας στον άλλο και υπέθεσα ότι είστε παντρεμένοι.
Αυτό είναι ένα ανέκδοτο που στην πραγματικότητα αποκαλύπτει ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Μια έρευνα που έγινε σε 40000 παντρεμένα ζευγάρια αποκάλυψε ότι ο ένας μιλούσε στον άλλο περίπου 20 λεπτά την εβδομάδα.
Αν η δέσμευση ήταν αποτελεσματική τότε οι άνθρωποι θα ολοκληρώνονταν με τη συμβίωση. Το ερώτημα είναι πως να διατηρήσει κανείς την πίστη και την αφοσίωση στη σχέση χωρίς να υποκύψει στη δυσαρέσκεια και στη δέσμευση; Ισως με μια κατάσταση μη δέσμευσης που δεν έχει να κάνει καθόλου με την αδιαφορία. Η μη δέσμευση οδηγεί σε μια κατάσταση ελευθερίας η οποία αυξάνει την αγάπη και οδηγεί σε μια κατάσταση βαθιάς και ουσιαστικής επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Γιατί η αληθινή αγάπη βασίζεται στο πνεύμα και το αληθινό νόημα της είναι το να μπορούμε να δώσουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο την ελευθερία να μη είναι σαν εμάς χωρίς να του ζητάμε να συμμορφώνεται με τον τρόπο που εμείς βλέπουμε τα πράγματα. Αγαπώντας αληθινά γνωρίζουμε ότι ο κάθε άνθρωπος στην ουσία του είναι ένα πνεύμα ελεύθερο και απεριόριστο που δεν μπορεί να φυλακιστεί. Η αληθινή αγάπη μας επιτρέπει στο να παραιτηθούμε απο οτιδήποτε μας την στερεί και να καλλιεργήσουμε όλα αυτά που προέρχονται από εκείνη.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s