Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Ακολουθώντας την κίτρινη γραμμή

4 Σχόλια


Κυριακή των Βαϊων σήμερα και πάει μιά βδομάδα που ακολουθώ την κίτρινη γραμμή για να πάω στην πτέριγα του νοσοκομείου που νοσηλεύεται ο πατέρας μου. Εχω περάσει από τόσες συναισθηματικές διακυμάνσεις αυτές τις μέρες !!! Τις πρώτες ώρες που βρεθήκαμε εδώ ξετυλιγόταν μπροστά μου η ζωή της οικογένειας μου η οποία τη μιά καταλάμβανε έναν τεράστιο χώρο μέσα στο νου μου και την άλλη στιγμή γινόταν μια ασήμαντη και μικρή κουκίδα που τα πάντα περιορίζονταν σε μιά και μοναδική στιγμή, στην τωρινή. Καθώς έβλεπα τον πατέρα μου ανήμπορο σε ένα φορείο πολλές φορές σκέπαζα αυτή την εικόνα με αναμνήσεις από το παρελθόν που είχαν δύναμη χαρά ακόμη και αυταρχικά ξεσπάσματα από τη μεριά του που τα προτιμούσα από τη σημερινή ανημπόρια. Στην αρχή ο καθένας μας προσπαθούσε να περιφράξει τη θλίψη και την ανησυχία έτσι ώστε να μην αγγίξει τον άλλο, το έκανε αυτό η μητέρα ο αδερφός μου, ο πατέρας μου αλλά κι εγώ.
Τις νύχτες καθόμουν στο μπαλκόνι του νοσοκομείου και ο αέρας ανακάτευσε τα άρωματα του παρελθόντος με τα δάκρυα και τον πόνο εκείνων των στιγμών.
Σκεφτόμουν ότι οι άντρες λόγω της εκπαίδευσης τους επιβραβεύονται όταν δεν δείχνουν τα συναισθήματα τους και πολλοί κυκλοφορούν σε μιά κατάσταση μυστικής απελπησίας με την την καρδιά τους γεμάτη παγωμένα συναισθήματα που δεν μπορούν η και δεν ξέρουν τον τρόπο να τα βγάλουν έξω στον αέρα. Εμείς οι γυναίκες είμαστε πολύ πιό άνετες σ αυτον τον συναισθηματικό χορό αλλά παρ όλα αυτά όταν βλέπουμε μπροστά μας μια αλλαγή από την πλευρά ενός συμβόλου βεβαιότητας όπως είναι ο πατέρας μας αυτό μας ταρακουνάει συθέμελα. Είδα λοιπόν τον πατέρα μου να γίνεται συναισθηματικά ευάλωτος και σιγά σιγά να λιώνουν οι πάγοι των συναισθημάτων του με αποτελέσμα να του φέρνουν πίσω τα κομμάτια του του εαυτού του που ενδεχομένως και να μη γνώριζε καν ότι τα έχει χάσει. Νοιώθω εξαιρετικά συγκινημένη που ήμουν παρούσα και κάθε φορά που βλέπω έναν άντρα να εκφράζει τα συναισθήματα του νοιώθω ότι αυτή η στιγμή είναι ιερή και μοιάζει με τη στιγμή της γέννησης γιατί μιά νέα ύπαρξη εμφανίζεται στον κόσμο.
Από την άλλη ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο μέσα μου η πίστη για τη δύναμη της αγάπης. Κανένα φάρμακο, κανένας γιατρός καμιά θεραπεία δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα χωρίς την αγάπη. Ωρες ατελείωτες κάθομαι δίπλα στον πατέρα μου και του λέω σ αγαπώ, σ ευχαριστώ και είμαι πολύ τυχερή που σε έχω πατέρα επίσης του λέω αυτό που μου αρέσει και θαυμάζω σε σένα είναι …….. και του απαρυθμώ όλους τους θησαυρούς του. Η υγεία του κάθε μέρα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το σπουδαίο είναι ότι βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι όλοι μέσα στην ενέργεια της αγάπης και της χωρίς όρια προσφοράς. Το γεγονός αυτό μου δίδαξε τόσα πολλά για την αγάπη, για τον πόνο, για τη ζωή, για τη θεραπεία και τον άνθρωπο γενικά.
Αν υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σου που τους αγαπάς πές το σήμερα, κάντο το τώρα, δημιούργησε αληθινές στιγμές σήμερα και όχι αληθινές αναμνήσεις αύριο. Κοίτα γύρω σου κι αν υπάρχει κάποιος που χρειάζεται αγάπη σου, πρόσφερε του την, εκείνη τη στιγμή θα είσαι η ευλογία του και εκείνος η δική σου ευλογία και τότε ο Θεός θα χαμογελάσει. Το να αγαπάς είναι ένας πνευματικό μονοπάτι που περνάει από πρακτικές διαδρομές και σου δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι ιερό γιατί όταν αγαπάς ένα κομμάτι σου αγγίζει το Θεό.
Είμαι σπίτι και ξεκουράζομαι, το βράδυ για άλλη μιά φορά θα ακολουθήσω την κίτρινη γραμμή……….. πιστεύω, ελπίζω και περιμένω τα καλύτερα.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

4 thoughts on “Ακολουθώντας την κίτρινη γραμμή

  1. Οταν η αγάπη είναι παρούσα, οι περιπέτειες είναι περαστικές, αγαπημένο μου myorama. Eύχομαι ταχεία ανάρρωση και όλη την αγάπη του κόσμου στην καρδιά σας!

  2. Εύχομαι κι εγώ γρήγορη θεραπεία μέσα στην αγάπη και την τρυφερότητα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s