Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Η νοημοσύνη του νου και η νοημοσύνη της καρδιάς

Σχολιάστε


Μέχρι τώρα η νοημοσύνη μετριόταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο που στηριζόταν κυρίως στην νοημοσύνη του νου το γνωστό σε όλους μας IQ.
Η λογική ήταν ότι έχοντας ένα άτομο υψηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ) μπορούσε να πετύχει σε κάθε τομέα της ζωής του. Με τα χρόνια όμως αυτή η θεωρία που είχε ήδη εδραιωθεί γερά στο κόσμο άρχισε να φαίνεται ότι δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Υπήρχαν άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης που τα έκαναν θάλασσα. Τι ήταν αυτό που δεν πήγαινε καλά; Αυτά τα άτομα δεν είχαν αναπτυγμένη τη συναισθηματική νοημοσύνη ή το EQ, δηλαδή τη νοημοσύνη της καρδιάς.
Η νοημοσύνη είναι η ποιότητα και η ποσότητα των παρατηρήσεων που μπορεί να κάνει κάποιος σε κάθε δεδομένη στιγμή καθώς και η ταχύτητα με την οποία επεξεργάζεται τις πληροφορίες, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ο βαθμός στον οποίο ένα άτομο έχει αυτοεπίγνωση και έλεγχο των παρορμήσεων και των συναισθημάτων του, επιμονή, ζήλο και αυτοενεργοποίηση, ενσυναίσθηση και κοινωνική προσαρμοστικότητα. Η νοημοσύνη του νου και η συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι δύο ικανότητες που δεν συγκρούονται μεταξύ του, αλλά είναι δύο ξεχωριστές και διαφορετικές ικανότητες. Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν μπορεί να μετρηθεί με τεστ και να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο δείκτης της συναισθηματικής νοημοσύνης, όπως γίνεται με τη το δείκτη νοημοσύνης.
Eνας άνδρας με υψηλό IQ, είναι φιλόδοξος και παραγωγικός, προβλέψιμος, πεισματάρης, και δεν απασχολείται με ζητήματα που αφορούν τον εσωτερικό του κόσμο. Τείνει επίσης να είναι κριτικός και καταδεκτικός, λεπτολόγος και συνεσταλμένος, άβολος με τη σεξουαλικότητα και την εμπειρία των αισθήσεων, ανέκφραστος, απόμακρος και συγκινησιακά μονότονος και ψυχρός.
Οι γυναίκες με υψηλό IQ έχουν πνευματική αυτοπεποίθηση, εύκολα εκφράζουν τις σκέψεις τους, αξιολογούν πνευματικά ζητήματα κι έχουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων του πνεύματος και της αισθητικής. Τείνουν επίσης να είναι ενδοσκοπικές , επιρρεπείς στο άγχος, τους στοχασμούς και τις ενοχές και διστάζουν να εκδηλώσουν ανοιχτά το θυμό τους αλλά το κάνουν έμμεσα.
Οι άνδρες με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης είναι κοινωνικά ισορροπημένοι, εκδηλωτικοί και πρόσχαροι, ελεύθεροι από φοβίες και σκέψεις άγχους. Έχουν μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αφοσιώνονται σε ανθρώπους και σκοπούς, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να τηρούν μια ηθική στάση. Είναι πονετικοί και τρυφεροί στις σχέσεις τους. Η συναισθηματική ζωή τους είναι πλούσια, νοιώθουν άνετα με τον εαυτό τους με τους άλλους και το κοινωνικό σύμπαν μέσα στο οποίο ζουν.
Γυναίκες με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης είναι θετικές να εκφράζουν ευθέως τα συναισθήματα τους, και να νοιώθουν θετικά απέναντι στον εαυτό τους. Η ζωή γι αυτές έχει νόημα. Είναι εκδηλωτικές και κοινωνικές και εκφράζουν τα συναισθήματα τους κατάλληλα (όχι με ξεσπάσματα). Προσαρμόζονται καλά στο στρες. Η κοινωνική τους ισορροπία τις κάνει να κάνουν εύκολα γνωριμίες. Νοιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και είναι ευδιάθετες αυθόρμητες και ανοιχτές στην εμπειρία των αισθήσεων. Σπάνια νοιώθουν άγχος ή ενοχή και σπάνια επίσης βυθίζονται σε περισυλλογή.
Αυτές είναι απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχουμε για να καταφέρουμε στη ζωή, για να μπορούμε να χτίσουμε υγιείς σχέσεις και να επιτύχουμε τους στόχους και τα όνειρα μας. Είναι η σφραγίδα ποιότητας του χαρακτήρα που καθορίζει την εξέλιξη, την ισορροπία και την ευτυχία του κάθε ενός μας.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s