Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Αυθεντικός περιπατητής

Σχολιάστε


Η γιαγιά μου η μακαρίτισσα μας έλεγε πολλά παραμύθια και είχε αδυναμία στις νεράιδες που πρωταγωνιστούσαν σε πολλά από τα αυτά. Ελεγε λοιπόν πως όταν ένα παιδί λέει δεν πιστεύω στις νεράιδες τότε μια νεράιδα πέφτει κάτω νεκρή. Τώρα που κι αυτή η χρονιά βρίσκεται στο τέλος της πολλά είναι τα όνειρα που περιμένουν πίσω από τις κουρτίνες, πολλές είναι οι δημιουργικές σπίθες που περιμένουν να να μετατραπούν σε φλόγες, πολλές επιθυμίες που περιμένουν να βγούν στο φως. Και νομίζω ότι κάθε φορά που ένα άτομο λέει δεν πιστεύω πιά, αυτό το άτομο πεθαίνει…. Μέσα του. Απλά μπορεί να περάσουν πάρα πάρα πολλά χρόνια μέχρι να το καταλάβουν οι γύρω του και να τον θάψουν. Η πίστη χάνεται σιγά σιγά όταν αρχίζει κάποιος κουκουλώνει το παιδί που υπάρχει μέσα του με αυτή την απατηλή, φιλόδοξη και ραδιούργα σοβαροφάνεια, απομονώνεται, σταματάει να παίζει, σταματάει να γοητεύει τον εαυτό του.
Χρονολογικά είμαστε στο τέλος του χρόνου αλλά στην πραγαματικότητα είμαστε σε μια νέα αρχή του ταξιδιού μας. Ο Δρόμος είναι γεμάτος άπειρες χαρές, που περιμένουν να αποκαλυφθούν μέσα από τις μικρές η μεγάλες στιγμές. Να θυμάσαι ότι το μονοπάτι είναι ελικοειδές και έχει πολλά στρυφογυρίσματα. Αν κολλήσεις κάπου κοίταξε γύρω σου την απέραντη θέα που έχεις από το σημείο που βρίσκεσαι και τότε θα καταλάβεις ότι έχεις προχωρήσει πάρα πολύ. Απόλαυσε τους σταθμούς, κάνουν υπέροχη την αναζήτηση, γεμάτη νόημα και σκοπό. Καθάρισε τον καθρέφτη των αναμνήσεων από παλιούς φόβους, τους παλιούς θυμούς και από κάθε λογής απογοήτευση. Βρες τη δική σου ταχύτητα και τα δικά σου φώτα πορείας. Υπάρχουν πολλά λιμάνια που θα δεις για πρώτη φορά, κατευθύνσου εκεί που ποτέ πριν δεν έχεις βρεθεί. Κράτα τις σκέψεις σου ψηλά. Ασε το πάθος, τον ενθουσιασμό και τις αληθινές αγάπες να συναρπάσουν το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου. Αρματώσου για την πορεία εκείνη που πάντα ονειρευόσουν. Στάσου όρθιος, αυθεντικός περιπατητής, στο κέντρο της φωτιάς του ονείρου σου, ψιθύρισε τα αιώνια λόγια του σκοπού και της αλήθειας, μοιράσου την ομορφιά, κοίτα ψηλά, ανάπνευσε τον άνεμο, συμμάζεψε όλη την παρθενική αθωότητα σε μια ματιά και ρίξτην πάνω στον κόσμο…..

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s