Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Λυδία λίθος

4 Σχόλια


Εξω ο χειμωνιάτικος αέρας είναι παγωμένος, διαπεραστικός, τσουχτερός παύω να τριγυρίζω άσκοπα και ο ρυθμός των βημάτων μου γίνεται πιό γρήγορος, φτάνω σπίτι και όπως είπα και χθες συνεχίζω να είμαι σε κατάσταση περισυλλογής και να σκέφτομαι τι θα βάλω και τι όχι στις αποσκευές της νέας χρονιάς. Πολλά τα όνειρα και οι επιθυμίες, πολλά τα ερωτήματα που θα ήθελα να απαντηθούν, πολλά τα σταυροδρόμια για να επιλέξω. Ποιό είναι το καλύτερο; Πολλές φορές για να αγγίξεις το καλό σου χρειάζεται να φύγεις από μιά κατάσταση και άλλες φορές πάλι χρειάζεται να μάθεις να περιμένεις.
Στην Αρχαιότητα στο όρος Τμόλος της Λυδίας της Μικράς Ασίας οι Αρχαίοι Ελληνες ανακάλυψαν μια μαύρη πέτρα που ήταν ένας μικροκρυσταλλικός χαλαζίας, ένα είδος μαύρου ίασπη που χάραζαν πάνω στη λυδία λίθο όπως την είχαν ονομάσει, ένα ίχνος, μια γραμμή, με ένα χρυσό αντικείμενο έτσι ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν την περιεκτικότητα του αντικειμένου σε χρυσό, δηλαδή τα καράτια του, την καθαρότητα του.
Ο συνειρμός μου με πήγε σ αυτό και αναρωτιόμουν αν υπάρχει μια λυθία λίθος για να δοκιμάζουμε τις αξίες μας αλλά και τις καταστάσεις που ζούμε έτσι ώστε να είμαστε στη συνειδητότητα εκείνη που να ξέρουμε με σαφήνεια την καθαρότητα τους σε χρυσό. Η πιό ψηλή κορυφή όλων των αξιών είναι η αγάπη, η αλήθεια και η αυθεντικότητα. Η κάθε αξία μοιάζει με μιά σκάλα που έχει πολλά σκαλοπάτια, που κατώτερο αγγίζει την κόλαση και το ανώτερο τον παράδεισο. Ανάμεσα σ αυτά τα δύο υπάρχουν πολλά επίπεδα που χρειάζεται να μπορεί να διακρίνει κανείς. Οσο πιό ψηλά πας τόσο βαθύτερα γίνονται τα πράγματα και αρχίζουν να έχουν καινούριες διαστάσεις. Η αγάπη με την κτητικότητα και τον εγωισμό οδηγεί στα χαμηλά στρώματα. Η αγάπη με την αποδοχή στα ανώτερα σκαλιά. Η υπομονή με την απάθεια και την θυματοποίηση οδηγεί στην κόλαση. Η υπομονή με την πίστη οδηγεί στον παράδεισο. Κάνω πολύ συχνά στον εαυτό μου τις πιό κάτω ερωτήσεις για να ξέρω αν οδηγούν τις αποφάσεις μου η αγάπη ή ο φόβος. Αυτό που κάνω έχει αγάπη για μένα; Εχει αγάπη για τους άλλους; Υπηρετεί το ανώτερο καλό; Αν ακολουθήσεις το μονοπάτι της αγάπης και αφήσεις την επίγνωση να λειτουργήσει σαν κριτήριο, σαν λυδία λίθος τότε ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις θα αρχίσει να εμφανίζεται μια φλόγα επίγνωσης και τότε θα ξέρεις……… ότι έφτασες στο σπίτι.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

4 thoughts on “Λυδία λίθος

  1. Νομιζω οτι ειναι ενα απο τα καλυτερα σου!!

  2. για άλλη μια φορά ενα πολύ όμορφο άρθρο..

    Γράφεις πολύ ωραια 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s