Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Τι σου λένε τα συναισθήματα σου σήμερα;

1 σχόλιο


Οταν ήμουνα μικρή και έβλεπα ταινίες επιστημονικής φαντασίας από νωρίς είχα εντοπίσει το μήνυμα ότι οι άνθρωποι του μέλλοντος, αυτό το εξελιγμένο είδος δεν έχει συναισθήματα και αυτό ίσως να φαινόταν σαν το μεγαλύτερο επίτευγμα του μέλλοντος. Ότι κι αν κάνουμε ή δεν κάνουμε είναι για τα συναισθήματα. Μέσα από κάθε πράξη μας έχουμε δύο επιδιώξεις να αποφύγουμε τα άβολα συναισθήματα του πόνου και να κερδίσουμε τα συναισθήματα ηδονής. Οταν κάποιος θέλει περισσότερα χρήματα φυσικά δεν θέλει κομματάκια από χαρτί με φωτογραφίες και αριθμούς, αλλά θέλει να νοιώσει το συναίσθημα της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δύναμης. Το ίδιο γίνεται και όταν κάποιος θέλει μιά σχέση. Αυτό που πραγματικά θέλει είναι η οικειότητα, η σύνδεση, η αγάπη, ίσως και η ασφάλεια. Εδώ υπάρχει μια ειρωνία, λέμε μια μέρα όταν θα έχω τη σχέση που θέλω, τα χρήματα που θέλω, τη δουλειά που θέλω, τότε θα είμαι ευτυχής. Και έ ρ χ ε τ α ι μια μέρα που όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα αλλά πάλι δ ε ν ε ί σ α ι ε υ τ υ χ ή ς. Αυτό συμβαίνει γιατί στην προσπάθεια σου να αποφύγεις τα αρνητικά σου συναισθήματα κατέλυσες το μηχανισμό που σε κάνει να νοιώθεις και έτσι δεν μπορείς να βιώσεις ούτε τον ενθουσιασμό, ούτε τη χαρά, ούτε το πάθος, ούτε την αγάπη.
Το έχω πει και σε άλλα άρθρα ότι τα συναισθήματα είναι σήματα στο δρόμο μας και χωρίς αυτά θα ήμασταν χαμένοι σε μια ζωή που όλα αυτά που κάνουμε και δεν κάνουμε δεν θα είχαν κανένα νόημα και αξία. Το κάθε συναίσθημα μας λέει κάτι για την πορεία μας. Οπως ο σωματικός πόνος μας σώζει τη ζωή έτσι και ο ψυχικός πόνος μας σώσει από μια λάθος ζωή, μας δείχνει το δρόμο. Μιά εξαιρετική άσκηση, εγγυημένα δυνατή που θα σε βοηθήσει να συμφιλιωθείς με τα συναισθήματα που σε κάνουν να νοιώθεις δυσαρέσκεια και να πάρεις τα μηνύματα τους είναι: Βρες λίγο χρόνο που να είσαι μόνος σου και ανάπνευσε δυνατά. Νοιώσε το συναίσθημα στο σώμα σου και στο νου σου, ανάπνευσε και νοιώσε σε ποιό μέρος του σώματος τους βρίσκεται αυτό το συναίσθημα. Ανάπνευσε δυνατά μέσα από αυτό το μέρος το σώματος σου και νοιώσε το συναίσθημα χωρίς να το θεωρείς καλό ή κακό. Απλά ανάπνευσε μερικές φορές. Υστερα νοιώσε τη δύναμη αυτού του συναισθήματος συνεχίζοντας να αναπνέεις. Νοιώσε αγάπη για αυτό το συναίσθημα και συνέχισε να αναπνέεις. Τέλος νοιώσε αγάπη για τον εαυτό σου που νοιώθει αυτό το συναίσθημα και έρχεται σε επαφή με τη δύναμη του.
Οταν βγάλεις την ταμπέλα από το συναίσθημα και σταματήσεις να το κρίνεις θα έρθεις σε επαφή με την αληθινή σου δύναμη. Το μεγαλύτερο κέρδος πέρα από την ευεξία που θα νοιώσεις είναι οτι όσο θα γίνεται οικεία αυτή η τεχνική θα μαθαίνεις να αγαπάς όλο και περισσότερο και όχι να φοβάσαι, όλα σου τα συναισθήμετα και να μπορείς να πάρεις τη δύναμη που σου δίνουν για να προχωράς. Τα συναισθήματα ακόμη και εκείνα που μέχρι τώρα χαρακτήριζες σαν αρνητικά είναι το καύσιμο που δίνει ώθηση στο όχημα της ζωής σου. Το συναίσθημα της μοναξιάς, σου αποκαλύπτει τη δίψα σου για σύνδεση. Ο φόβος σου δείχνει ότι έχεις περιορισμούς σε σχέση με τις δυνατότητες σου. Η απόρριψη σου αποκαλύπτει τα συναισθήματα κατωτερότητας που υπάρχουν μέσα σου προκειμένου να τα θεραπεύσεις. Η χαρά σου δείχνει τις επιθυμίες σου. Αγάπησε όλα σου τα συναισθήματα και πάρε τα μηνύματα τους, τότε η ζωή σου θα γίνει απλά μ α γ ι κ ή.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

One thought on “Τι σου λένε τα συναισθήματα σου σήμερα;

  1. Υπέροχο.Σ’ευχαριστώ που μας θυμίζεις πώς να σεβόμαστε τον εαυτό μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s