Myorama's Blog

Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός ήσουν μέχρι χτές και πόσο βαρύ είναι το φορτίο σου από τη στιγμή που θα πάρεις την απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου υπάρχει μιά δύναμη που θα σε φροντίσει και σε καθοδηγήσει. Μιά στιγμή χρειάζεται για να ξαναθυμηθείς όλη σου τη δύναμη, μια στιγμή για να εμπιστευτείς ξανά, μια στιγμή για να στειλεις μια προσευχή ψηλά , μια στιγμή είναι όλο αυτό που χρειάζεσαι

Κάτω από την επιφάνεια

Σχολιάστε


Κάθε φορά που θυμώνουμε αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε μια ανικανοποίητη ανάγκη, δηλαδή χρειαζόμαστε κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μας αλλά δεν το παίρνουμε. Επίσης θυμώνουμε όταν ταυτιζόμαστε με μιά κατάσταση ή όταν φοβόμαστε. Ο θυμός μπορεί να γεννιέται από το φόβο της απόρριψης ή από το φόβο της ανεπάρκειας ή από το φόβο του δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι. Χρησιμοποιούμε το θυμό για να πάρουμε κάτι. Ο θυμός όπως και όλα τα συναισθήματα είναι η πιξίδα που μας δείχνει το δρόμο, χωρίς τα συναισθήματα θα ήμασταν χαμένοι και δεν θα ξέραμε ποιά κατεύθυνση να πάρουμε.
Ο θυμός όπως και όλα τα συναισθήματα δυσαρέσκειας είναι χρήσιμα γιατί μας ειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας και είναι αναγκαίο να αλλάξουμε κατεύθυνση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά αυτό το συναίσθημα για να εξελιχθούμε και να δώσουμε στον εαυτό μας αυτό που χρειάζεται. Εχουμε κι άλλες επιλογές, όπως το να καταπιέσουμε το θυμό μας. Αυτό ισσοδυναμεί με το να κρατάμε τα απορρίματα μέσα στο σπίτι μας για καιρό. Καταλαβαίνεται τι θα συμβεί. Το ίδιο συμβαίνει με τους χρόνιους καταπιεσμένους θυμούς. Οδηγούν το σώμα στις ασθένεις και καλλιεργούν παράλληλα μια στάση αναξιότητας. Αυτή η επιλογή δεν είναι καθόλου έξυπνη.
Μια ακόμη επιλογή είναι να ξεσπάμε το θυμό μας πάνω στους άλλους ή να προσπαθούμε να ελέγξουμε τη συμεριφορά τους προκειμένουμε να μην πατήσουν εκείνα τα κουμπιά μας που μας κάνουν έξαλλους. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να το πέτυχε αυτό. Είναι τόσο δύσκολο να ελέγξεις τόσους πολλούς για τόσα πολλά !!!!!! Είναι ενας ατέρμονος αγώνας χωρίς αποτέλεσμα. Αυτή η επιλογή σε οδηγεί στο να ψάχνεις λύσεις για το δικό σου θέμα έξω από σένα.
Οταν θυμώνουμε με κάποιον στην πραγματικότητα ταυτιζόμαστε με το κομμάτι του εαυτού μας που νοιώθει θύμα η έχει μιά αίσθηση κατωτερότητας. Αυτό σημαίνει πως γνώμη που έχει ο άλλος για μας είναι η ίδια με αυτή που έχουμε για τον εαυτό μας, εντούτοις όμως τη χρεώνουμε στη συμεριφορά του άλλου. Οταν θυμώνεις ρώτησε τον εαυτό σου: Τι χρειάζομαι τώρα; Τι δεν πήρα; Πως μπορώ να μάθω και να εξελιχθώ μέσα από αυτό το γεγονός;
Χωρίς καμμιά δικαιολογία όταν θυμώνεις γράψε ένα γράμμα σε αυτόν που σε θύμωσε και βγάλε εκεί όλο σου το θυμό. Εννοείται ότι δεν θα το δώσεις σε κανένα. Πέταξε το και μετά παραδέξου στον εαυτό σου αυτό που χρειαζόσουν αλλά δεν πήρες από την παρούσα κατάσταση. Το επόμενο βήμα είναι να δώσεις εσύ στον εαυτό σου αυτό που ακριβώς χρειάζεται. Οταν αρχίσεις να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου με αυτόν τον τρόπο θα δείς ότι οι άλλοι θα ανταποκρίνονται με έναν άλλο τρόπο σε σένα. Θα συνειδητοποήσεις ότι τα κουμπιά που σου πατάνε οι άλλοι, είναι απλά οι πεποιθήσεις που διατηρείς μέσα σου. Για παράδειγμα ότι δεν αξίζεις, δεν σε εκτιμούν, δε σε καταλαβαίνουν, δε σε προσέχουν. Οταν το κατανοήσεις αυτό τότε θα μπορείς να πάρεις την ευθύνη της επιλογής μιάς διαφορετικής αντίδρασης. Και έτσι η φράση με κάνεις έξαλλο θα μετατραπεί σε επιλέγω να είμαι έξαλλος ή απλά δεν το επιλέγω. Αυτή είναι μια τεράστια δύναμη που χτίζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό, την αυτοεκτίμηση και την αγάπη για εαυτό σου. Σε φέρνει σε επαφή με το κέντρο σου και έτσι δεν είσαι ποιά εξωτερικά επηρεασμένος αλλά εσωτερικά κινούμενος.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s